кадри: Фейсбук/Николай Марков, ТВ Евроком В Българската Православна Църква има около

...
кадри: Фейсбук/Николай Марков, ТВ Евроком В Българската Православна Църква има около
Коментари Харесай

Николай Марков: Само отец Дионисий отиде при протестиращите, ако имаше повече като него, Българската Православна църква щеше да е желана

кадри: Фейсбук/Николай Марков, ТВ Евроком 

" В Българската Православна Църква има към 1500 свещеници. Всеки един от тях получава по 1500 лв. заплата от данъкоплатците плюс възнаграждението им от Светия Синод уредено по няколко метода. Считам, че тези средства са задоволителни, с цел да живеят умерено, като регистрирам равнището на трудовите хонорари за страната ", това написа във Facebook специалистът по национална сигурност Николай Марков.

Той прибавя в обявата си следното:

" Не по този начин, обаче, стои въпросът с достолепието, достойнството и морала на лицата, които са приели нравствен ранг. От всички тези 1500 свещеници, единствено един единствен от тях отиде при протестиращите и застана с лицето и църковните си одежди до разбунтувалите се против беззаконията на политическата мафия свободни жители.

Това е отец Дионисий - високо православно дърво!

Ерудиран, стегнат, сдържан, само че акуратен в дейностите си мъж, който знае какво прави, за какво го прави и какъв резултат от тези дейности ще последва. Точен в изрече и държанието си духовник, против който потъналите в море от пороци негови братя в Христа изляха най-отровната си ненавист. Преписаха му всички смъртни грехове, единствено да покажат, че и той е като тях, с цел да няма опция на тяхното безвластие и подлост.

Познавам Дионисий персонално и ви убеждавам, че е прекаран през моето решето, през което единици хора са минали! Вярвам, че в случай че ако половината от свещениците ни имаха такова самоуважение и обич към индивида, БПЦ щеше да има друго лице - красиво и мечтано от всички. Не единствено от властта и обвързваните с нея нарушители и компания.

Реформацията на БПЦ, без значение от нейния знаков закостенял дух е неизбежна. Трябват ни духовни водачи, а не духовни слепци облечени в расо. Имаме потребност от благосклонност, не от църковни съдии. Искаме мир с Църквата, не войнстващата й незначителност. Настояваме за власт на разсъдъка, не за безредие и скотски мъдрувания по всички духовни тематики. Искаме си вярата, не религията, в нейната най-лоша и порочна светлина.

Отец Дионисий - един от нас. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР